Wat doet COME

Stichting COME organiseert al meer dan veertig jaar dialoogseminars voor jongeren uit Israël en Palestina, met als doel om jonge mensen uit conflicterende gebieden de gelegenheid te geven elkaar in een neutrale omgeving te ontmoeten.

Read more Wat doet COME

Waarom

Stichting COME is ervan overtuigd dat een intensieve ervaring zoals het dialoogseminar bijdraagt aan het verbreden van perspectieven en het humaniseren van ‘de vijand’. Deelnemers noemen het een ervaring die hun leven verandert.

Read more Waarom

Impact

Deelnemers noemen het seminar een waardevolle, positieve ervaring die een rijkdom aan kennis en informatie bracht. Deze intensieve ervaring breekt het vijandbeeld af en levert een bijdrage aan wederzijds begrip en respectvolle omgang met elkaar.

Read more Impact

Organisatie

Het dialoogseminar wordt georganiseerd door een Nederlandse projectleider samen met een uitvoerend comité. Dit comité bestaat uit twee Nederlanders (de projectleider en een begeleider) en zes Palestijnse en Israëlische oud-deelnemers.

Read more Organisatie

Deelnemers

De deelnemende groepen aan de dialoogseminars bestaan uit drie ‘circumstantial’ groepen: een joods Israëlische groep, een Palestijnse groep uit de bezette gebieden (’67 Palestijnen) en Palestijnen die in Israël wonen (’48 Palestijnen).

Read more Deelnemers