Titel

Auteur

Datum

Seminar 2016 ‘Identiteit’

“Ik had nooit gedacht dat ik vrienden zou kunnen worden met mensen van de andere kant, maar door deze ervaring heb ik geleerd dat dit mogelijk is: we zijn elkaars evenbeeld, we hebben zoveel gemeenschappelijk!”

Een andere deelnemer noemde het seminar het meest uitdagende, belangrijkste ding wat hij in zijn leven gedaan had. Hij stelde dat er verschil werd gemaakt tussen het politieke en het persoonlijke. Hij vond dat gedurende het seminar er geen plek was voor persoonlijke beschuldigingen, waar hij van tevoren wel bang voor was geweest.

Van 29 augustus tot 8 september kwamen 28 Palestijnen en Israëli’s op Cyprus bij elkaar voor het COME-seminar. In deze neutrale omgeving leerden zij elkaar op gelijkwaardige basis kennen, zij gingen in gesprek met elkaar en leerden elkaars verhalen en perspectieven. Lees hier het verslag van het seminar.

Follow-up bijeenkomst

Begin 2017 kwam een aantal deelnemers van het seminar dat in september 2016 gehouden is, weer bij elkaar voor een follow-up bijeenkomst in Jeruzalem. Een van de joodse deelnemers blikt terug op een bijzondere avond en schreef Als ‘living rooms’ veranderen in ‘loving rooms’.